2024. május 16. - Mózes, Botond

Rogán Antal levelét megírta

Tisztelt Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége! Az Önök szervezete a tegnapi napon több országos napilapban is fizetett hirdetést jelentetett meg arról, hogy a Fidesz hatalomra kerülése esetén mennyi lenne az időseknek járó nyugdíj.
2008. június 5. csütörtök 16:42 - Hírextra
Dicséretes, hogy ennyire a szívükön viselik a nyugdíjasok jövőjét, azonban én úgy gondolom, nem azon kell vitatkozni, ami nincs, sokkal inkább azon, ami van. Éppen ezért fordulok Önökhöz levelemmel, és kérem a támogatásukat egy, a nyugdíjasokat valóban érintő problémával kapcsolatban.

A főváros időseit képviselő szövetségként minden bizonnyal Önök is tudnak arról, hogy a jelenlegi Magyar Kormány 65 százalékos adóval sújtja azokat a szociális támogatásokat, amelyeket az önkormányzatok saját forrásból finanszíroznak. Ez bizony igaz a Belvárosban is, ahol a kerület időseinek Önkormányzatunk által nyújtott fűtéstámogatásából havonta fejenként 6500 forint vándorol az államkasszába. A kormány tehát 6500 forintot vesz ki havonta minden belvárosi idős ember zsebéből. Bizonyára egyetértenek velem abban, hogy ez elfogadhatatlan. Belváros polgármestereként minden rendelkezésemre álló eszközt megragadtam annak érdekében, hogy a kormány törvényt módosítson, és mentesítse a támogatásokat ettől a hatalmas adótehertől. Sajnos egyelőre minden lépésünk eredménytelennek bizonyult.

Tekintettel arra, hogy a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége nem politikai pártok, hanem az idős emberek érdekeit képviseli - és erről nagy örömömre Barabás Tiborné elnök Asszony is biztosította tegnapi nyilatkozatában a közvéleményt - szeretném az Önök segítségét kérni. Kérem, legyenek Belváros partnerei ebben a kérdésben, és adjanak fel olyan közös hirdetést Önkormányzatunkkal, amelyben együtt hívjuk fel a figyelmet a Kormány nyugdíjasokat terhelő intézkedéseire. Természetesen nem áll módunkban akkora összeget költeni erre, mint amennyibe a tegnap megjelent hirdetések kerültek, de anyagi lehetőségeinkhez mérten szívesen finanszíroznánk néhány helyen egy figyelemfelhívó szöveget.

Bízom abban, hogy szándékaink közösek, és együtt hatékonyabban tudunk változtatni egy valós, nem csupán elképzelt problémán.

Megtisztelő válaszukat várva,

Tisztelettel
Rogán Antal
Belváros polgármestere
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását