2024. április 20. - Tivadar

Sportvarázs 3 napon át

A Budapesti sportesemények legjelentősebb rendezvénye a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő három napos Szigeti Sportvarázs. Hagyó Miklós főpolgármester- helyettes hangsúlyozta, hogy elsősorban a környezet- és egészségtudatos szemlélet kialakulását s
2008. június 4. szerda 14:37 - Hírextra
Emellett Komoly idegenforgalmi vonzerőt is jelent, mert vidékiek és külföldiek is egyre nagyobb számban fordulnak meg a sportfesztivál különböző helyszínein.

Az egészen kis gyerekektől a nagyszülőkig, mindenki számára gazdag családi programot kínál idén is az ingyenes sportesemény. A rendezők, mint minden évben, most is ingyenesen bocsátanak a közönség rendelkezésére mindent, ami a sportoláshoz szükséges. A sportszereken kívül térítésmentes a sportpályák, az uszodák használata is, így olyan családok számára is elérhetővé, kipróbálhatóvá válik jó néhány sportág és rekreációs lehetőség, amelyek jószerével csakis itt, és ilyenkor jutnak a közelébe.

Az olimpia esztendejében mindig többet foglalkozunk a sporttal. A Szigeti Sportvarázs eddigi története során először fordul elő, hogy a nyári játékok évében kerül megrendezésre. A Szigeti Sportvarázs legszebb hagyományai közé tartozik a válogatott sportolók megjelenése, a velük való kötetlen ismerkedés, beszélgetés. Szombaton találkozhatnak neves sportolóinkkal, mint Pulai Imre és Novák Ferenc kenus, Magyar Zoltán tornász, Kovács Antal cselgáncsozó, Kárpáti György vízilabdázó, vasárnap pedig Dunai Antal labdarúgó, Czene Attila úszó, Gyulay Zsolt kajakos, Németh Angéla atléta és Kovács Koko István ökölvívó.

A közönséggel, a szurkolókkal való találkozások most olimpikonjainknak is komoly bíztatást jelenthetnek.

A 220 sportági, környezetvédelmi, kulturális és életmód programot felölelő műsor betölti a sziget minden négyzetméterét a Nagyréttől a Hajós uszodáig, a MAC pályától a Palatinusig, nem megfeledkezve a Dunáról sem, ahol megállás nélkül zajlanak a vízi rendezvények.

Az esemény helyszínére a kerékpárral érkezők a Margit–híd felől egy szabad sávot használhatnak, melyet az autósforgalom elől lezárunk terveink szerint egész nyáron, minden szombaton és vasárnap a Sportvarázs hétvégéjétől kezdve.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását