2024. május 22. - Júlia, Rita

Új titkár az MKPK élén

Mohos Gábort választották a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) új titkárává július 1-jével a testület nyári ülésének első napján, kedden Budapesten; a személycserére Német László eddigi titkár püspöki kinevezése miatt volt szükség - tájékoztatta
2008. június 3. kedd 20:18 - Hírextra
Az új titkár 1973. szeptember 11-én született Budapesten. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd az Esztergomi Hittudományi Főiskolán és a Pápai Gergely Egyetemen, illetve az Alfonziánumban végezte teológiai tanulmányait a Római Egyházmegyei Nagyszeminárium növendékeként, valamint a Pápai Magyar Intézet ösztöndíjasaként.

Mohos Gábort 1999-ben szentelték pappá. Pályája kezdetén Szentendrén, majd a budapesti Rózsák terén volt káplán, 2003-ban Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek titkára lett.

A nyár folyamán az MKPK titkárságának irodaigazgatói posztján is váltás történik: Sánta Jánost augusztus 1-jével Héray András váltja - áll a közleményben.

Héray András 1972. január 16-án született Budapesten. A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán szerzett diplomát 1995-ben. Ugyanebben az évben belépett a Krisztus Ügye Lelki Család pápai jogú szerzetesi közösségbe.


Teológiai tanulmányait a rend római szemináriumában végezte. Pappá szentelése, 2004 óta Kispesten, a Wekerle-telepen káplán volt, ezzel egyidejűleg központi szolgálatot végzett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. Erdő Péter bíborosnak az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsában végzett elnöki munkáját 2006 óta segíti titkárként - közölte a püspöki konferencia sajtóirodája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását