2024. április 28. - Valéria

OKTV díjazottak

Átadták az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) díjait pénteken Budapesten. Az oktatási tárca közlése szerint a 2007/2008-as tanévben 703 iskolából 31.748 diák vállalkozott arra , hogy 26 tantárgyból 37 kategóriában megmérettesse tudását, tehet
2008. május 30. péntek 16:19 - Hírextra
A mostani tanévben 215 iskolából 878 diák került a döntőbe, az első három helyezés valamelyikét 64 intézményből szerezték meg.

A legtöbben biológiából, matematikából és angol nyelvből versenyeztek, tárgyanként több mint hatezer induló volt. Népszerű volt még a történelem és az informatika, tárgyanként több mint négyezer résztvevővel. Versenyezhettek a tanulók művészettörténetből, spanyol nyelvből vagy akár rajzból és vizuális kultúrából is - olvasható a tárca által az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban.

Az OKTV-re azok jelentkezhetnek, akik a magyarországi középiskolák utolsó két évfolyamán nappali rendszerben tanulnak. A rendes érettségi vizsga évét kettővel megelőző középiskolai évfolyam tanulói közül csak azok indulhatnak a versenyen, akik a jelentkezési határidő előtt sikeres előrehozott érettségi vizsgát tettek az adott tantárgyból, vagy a középiskolai bizonyítványba bejegyzett osztályzattal - az utolsó két évfolyam tananyagától eltekintve - igazolják: az adott tantárgy helyi tantervi követelményeit teljesítették.

A döntő fordulók valamennyi résztvevője mentességet kap az adott tárgyból az érettségi vizsga alól. Az első 15 helyezett emelt szintű 100 százalékos minősítésű jelest, a döntők további résztvevői pedig középszintű 100 százalékos jelest kapnak. Kivételt ez alól a magyar irodalom és a történelem tárgy jelent, ahol a döntő valamennyi résztvevője emelt szintű 100 százalékos jeles eredményt kap az érettségin.

A felsőoktatási felvételi eljárás során az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a felvételi tárgyból elért 1-10. helyezésért 80, 11-20. helyezésért 50, 21-30. helyezésért 25 többletpont jár a felvételizőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását