2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ellopták a Zidane-ról készülő "tényfeltáró" könyv kéziratát

Néhány nap különbséggel ellopták azt a két számítógépet, amelyekben a világhírű francia focistáról, Zinédine Zidane-ról szóló életrajzi kötet kéziratos változatát tárolta a kiadó.
2008. május 29. csütörtök 22:41 - Hírextra

Christophe Deloire, a Flammarion kiadó részéről csütörtökön megerősítette a Le Point című hetilap értesülését, miszerint március 30-án betörtek párizsi lakásába, és elvitték a könyvnek még nem végleges változatát tartalmazó számítógépet.

Öt nappal később pedig a kötet szerzőjének, Besma Lahourinak egyik újságíró barátnőjénél volt betörés, ahonnan szintén azt a számítógépet lopták el, amelyen megtalálható volt a készülő kötet szövege.

A kiadó a Le Point-nek elmondta, hogy "a rendőrök nem hisznek a véletlenekben", hiszen sem a kiadó, sem az újságírónő házában sem törtek be más lakásba, és mindketten azt állítják, hogy a rablást megelőző napokban követték őket.

A rendőrség nem kívánta kommentálni a hírt, a párizsi ügyészség viszont kijelentette, hogy egyelőre semmilyen jel nem utal arra, hogy bármilyen kapcsolat is lenne a két rablás között: a betöréseket nagyon különböző módon hajtották végre, ezért a két ügyet jogi szempontból külön-külön, és nem is különleges esetként kezelik.

A Zidane, revelációk a világ legnagyobb labdarúgójáról című könyv nem interjúkötet a focistával, hanem oknyomozó munka az egykori francia csapatkapitány reklámszerződéseiről, befektetési ügyeiről, a családjához való viszonyáról és a doppingot érintő kérdésekről is. Vagyis egy olyan, különböző történetekben gazdag életrajzi műről van szó, amelyhez Zidane soha nem adta beleegyezését.

Deloire ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a mű végső változata még nem készült el, és egyáltalán nem az a célja, hogy lejárassa a világbajnok focistát. A kötet a rablások ellenére meg fog jelenni, de a tervezett tavaszi időpont helyett szeptember 24-én - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását