2024. május 19. - Ivó, Milán

Iskolaháború dúl Komáromban

Komárom-Esztergom megye ősztől a református egyházhoz köthető alapítványnak adná át Komárom egyik, országos hírű szakközépiskoláját annak ellenére, hogy a város vállalta az összes, területén lévő intézmény átvételét - tájékoztatta kedden az MTI-t Komárom
2008. május 27. kedd 15:18 - Hírextra
Az MSZP-s Zatykó János elmondta, hogy a városi képviselő-testületben éppen a Fidesz-frakció javaslatára tűzték napirendre az intézmény visszavételét és a pontosan egyenlő arányban MSZP-s, illetve fideszes képviselőkből álló testület egyhangú igennel hozta meg döntését.

"Megengedhetetlen. hogy egy nagyhírű városi intézmény a megye politikai játékainak áldozatává váljon, amikor városunk felajánlotta, hogy felvállalja az iskola működtetését" - fogalmazott Zatykó János, aki a médiának eljuttatott nyílt levélben szólította fel a komáromi lakosokat, hogy emeljék fel szavukat az iskola alapítványi működtetése ellen. A polgármester szerint érhetetlen az átadás szándéka, amikor a 300 fős Széchenyi szakközépiskola a megye egyetlen olyan középiskolája, melynek működtetése szinte kizárólag az állami normatívából is biztosítható.

Völner Pál, a megyei közgyűlés fideszes elnöke az MTI kérdésére elmondta a város tiltakozása ellenére fenntartják az alapítványnak való átadás szándékát, mert ellenkező esetben "ez olyan látszatot keltene, mintha az egyházi tárgyaló feleket csak arra használtuk volna fel, hogy megzsaroljuk velük a városok önkormányzatait".

Molnár Attila, a Fidesz komáromi frakcióvezetője kijelentette; a megyei közgyűlés tagjaként nem fogja megszavazni, hogy az iskolát átadják a református egyházhoz köthető Pannon Kincstár Tanoda Alapítványnak.

Gimnáziumot a szeged-csanádi katolikus püspökségnek szeretné átadni ősztől. Az intézkedés ellen Tatán rövid idő alatt 9700 tiltakozó aláírás gyűlt össze. A város fideszes önkormányzata több változatot dolgozott ki a gimnázium jövőjéről,de határozatot végül nem hozott, a döntés lehetőségét meghagyta a megyei önkormányzatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását