2024. április 29. - Péter

Gönczöl Katalin utólag okos

A kaposvári diákgyilkosság részletes ismerete nélkül meg lehet állapítani azt, ha a diákok környezetében felismerik a konfliktust, akkor a tragédia megelőzhető lett volna - mondta az MTI-nek Gönczöl Katalin, az igazságügyi tárca büntetőjogi szakállamtitká
2008. május 27. kedd 20:03 - Hírextra
Nem ismerem a mostani szörnyűséges diákgyilkosságnak a pontos történetét, azt azonban meg lehet állapítani, ha a konfliktust az iskola felismeri és időben segít a gyerekeknek a feszültséget feloldani, akkor nem reflexszerűen nyúltak volna a legsúlyosabb eszközhöz - mondta Gönczöl Katalin, aki egyben az Országos Bűnmegelőzési Bizottság elnöke is.

A szakállamtitkár szerint ezek a tragédiák megelőzhetőek.

Gönczöl Katalin fontosnak nevezte, hogy a következő három évben, döntően az európai uniós támogatásoknak köszönhetően kilenc milliárd forint áll rendelkezésre a különböző bűnmegelőzési programok finanszírozására.

A szakállamtitkár az Országos Bűnmegelőzési Bizottság pályázatán nyertes program záróünnepségén vett részt Kecskeméten. A program keretében egy év alatt 56 ember töltötte büntetését közérdekű munkával. Közülük 20-an kisgépkezelői képzésen vettek részt.

Közérdekű munka büntetés kisebb súlyú bűncselekmények elkövetőivel szemben, bírósági ítélettel alkalmazott, szabadságelvonással nem járó büntetés, melynek végrehajtását az Igazságügyi Hivatal Pártfogói Felügyelői Szolgálata ellenőrzi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását