2024. április 29. - Péter

Az MDF megdöbbent

Megdöbbentőnek tartja a Magyar Demokrata Fórum, hogy az Országgyűlés Oktatási és Tudományos Bizottsága szerdán leszavazta a közoktatási törvény módosító javaslatának még a tárgysorozatba vételét is. Ezzel a bizottság gyakorlatilag áldását adta arra, hogy
2008. május 15. csütörtök 11:53 - Hírextra

Az MDF a mind rendszeresebbé váló tanárveréseket megelégelve a közoktatási törvény sürgős módosítását kezdeményezte. A javaslat a tanköteles tanulóra is komolyabb fegyelmi szabályozást ír elő: a tanév folytatásának megtiltását, illetve kizárást az iskolából. A kizárt diák így csak szülői költségen, magántanulóként folytathatná a tanulmányait.

Szerdai ülésén az Oktatási bizottság azonban nem támogatta az MDF javaslatának tárgysorozatba vételét, annak ellenére, hogy a módosítás irányával egyetértene a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is. Az utóbbi hat év szocialista-liberális oktatáspolitikája folyamatosan elvette a tanárok fegyelmezési lehetőségeit, így nem meglepő, hogy az MSZP és az álellenzékiségét egyre inkább bizonyító SZDSZ nem tartotta szükségesnek a változtatást. Ugyanakkor sajnálatos, hogy a Fidesz – bár a tanárverésekről szóló hírek hallatán rendre felháborodását fejezte ki és azonnali intézkedéseket sürgetett – tartózkodott a szavazásnál. Így a témáról folytatandó érdemi törvényhozási vita lehetősége is ellehetetlenült a bizottság tegnapi döntésével.

A Magyar Demokrata Fórumnak továbbra is meggyőződése: a parlamenti pártok közös felelőssége, hogy megszűnjenek a tanárverések és diákterrorizálások az oktatási intézményekben. Ehhez a hosszú távú képzési programok mellett érdemi és azonnali cselekvésre van szükség, ezért a párt ismételten benyújtja törvénymódosító javaslatát az Országgyűlésnek, bízva abban, hogy a pártok felülbírálják álláspontjukat.

Almássy Kornél országgyűlési képviselő, MDF-alelnök

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását