2024. május 2. - Zsigmond

Európa-díjakat adott át a külügyminiszter

Európa-díjakat adott át szakértőknek és köztisztviselőknek pénteken Göncz Kinga külügyminiszter Budapesten - tájékoztatta Szelestey Lajos külügyi szóvivő az MTI-t.
2008. május 23. péntek 14:39 - Hírextra

Göncz Kinga olyan szakembereknek adta át az Európa-díjakat, akik jelentős mértékben segítették az ország számára kihasználni az uniós tagságunkból származó előnyöket. Magyarországért

Európában-éremben részesült Paul Lendvai újságíró, Bécs; Tatár György, az Európai Unió Tanácsa Főtitkárságának munkatársa; Ficsor Mihály, a Magyar Szabadalmi Hivatal alelnöke; Zsolnay Tamás, a Hungarocontrol igazgatója; Dankóné Szabó Edit, a Jász-kiskun megyei Europe Direct vezetője - olvasható a Külügyminisztérium közleményében.

A kitüntetést 2005 óta ítélik oda olyan személyiségeknek, akik elősegítették Magyarország európai csatlakozását, illetve hozzájárultak az EU-tagsággal összefüggő alapvető feladatok teljesítéséhez.
Az Európai Magyarországért-díj oklevelét a központi államigazgatásban dolgozó köztisztviselők, a Magyarországért Európában-érmet különböző szervezetek képviselői kaphatják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását