2024. április 27. - Zita

Zarándok szálloda Mohácson

Zarándokokra szakosodott szálloda nyílt Mohácson: a Pécsi Egyházmegye érdekeltségébe tartozó és elsősorban a kegyhelyeket látogató utazók fogadására kialakított Szent János Hotelt Mayer Mihály megyéspüspök áldotta meg pénteken.
2008. május 16. péntek 17:21 - Hírextra
Az egykor a Mecsek Tourist tulajdonát képező Csele Hotelt 2004-ben vásárolta meg az egyházmegye gazdasági társasága, a Fény Kft., amely az épületet két és fél év alatt átépíttette, benne negyvenhét kétágyas és két egyágyas szobát alakított ki - tájékoztatta az egyházmegye sajtóreferense az MTI-t.
Fazekas Orsolya elmondta: az utazók védőszentjéről, Nepomuki Szent Jánosról elnevezett modern, exkluzív Duna-parti hotel a kor igényeinek megfelelően, rekreációt biztosító szolgáltatásokkal, szaunával, szoláriummal, fitneszteremmel és egyebek mellett látványkonyhával várja a vendégeket. Hozzátette: a beruházás ára szobánként nem haladta meg egy közepes város társasházának kivitelezési költségeit.
A sajtóreferens szólt arról, hogy a szálloda az egyházmegye lelkiéletének segítésén, a zarándokok elhelyezésén túl alkalmas papok továbbképzésére, egyházi és világi konferenciák megtartására is.
Mohács mindig is kiemelkedő helyet foglalt el az egyházmegye életében. Sokszínű nemzetisége, a hagyományok ápolása, a békés egymás mellett élés példaként áll a mai napig az emberek előtt. A városban több szakrális és történelmi emlék is található, melyek felelevenítik és őrzik a múlt ránk hagyott értékeit - jegyezte meg.
Fazekas Orsolya hozzáfűzte: a környék híres zarándokhelye a bátai Szent Vér templom, mely országosan is elismert, közkedvelt zarándokhely, a Siklós-máriagyűdi kegytemplom, valamint a Mohácstól mintegy harminc kilométerre fekvő, a világörökségi helyszínekkel rendelkező Pécs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását