2024. május 20. - Bernát, Felícia

Itt vannak a francia filmcitromok!

Nem kímélték a hírességeket a francia filmes "citromdíjak", a Gérard du Cinéma névre keresztelt szatirikus elismerések osztogatói: a cannes-i filmfesztivál előestéjén olyan sztárokat "tiszteltek meg" vele, mint Monica Bellucci, Catherine Deneuve vagy Fra
2008. május 14. szerda 22:18 - Hírextra
A Gérard-díjak ünnepségét a Paris-Premiere portál által közvetített élő adásban követhették az érdeklődők.

A hollywoodi Razzie Awards (Arany Málna) francia megfelelőjében az egyes kategóriák elnevezése is sokat mond. Így Monica Bellucci és Franck Dubosc "A női reménytelenség Gérard-ját" nyerték el teljesítményükért, amelyet az előbbi Alain Corneau Le deuxieme souffle, az utóbbi Thomas Langmann Astérix az olimpián című filmjében mutatott.

Az utóbbi mozit a 2007 legrosszabb filmjének Gérardjával is "jutalmazták".

A francia film nagyasszonya, Catherine Deneuve az idén először odaítélt különdíjat "nyerte el": a díj teljes neve "Annak a színésznőnek a Gérardja, akit az újságírók makacsul kisasszonynak neveznek".

A nem egészen ifjan is csábos, a Crazy Horse ruhátlan fényrevüjében is fellépett Arielle Dombasle, Bernard-Henri Lévy filozófus felesége másodszor érdemelte ki a zsűri szerint "a férje kapcsolatait a legjobban kihasználó" színésznőt megillető Gérard-t.

Olyan rendezők is megkapták idén "a hetedik művészet legrosszabbjainak" járó francia szatirikus filmdíjat, mint Clovis Cornillac, Jean-Paul Rouve, Cristian Mungiu és Régis Wargnier - a díjjal egyébként tégla és vakolókanál jár.

A Gérard-t nem vicclapok osztogatják: a zsűri mintegy félszáz újságíróból áll, tekintélyes szerkesztőségek, köztük a France2 tévéadó, a Le Point és a Le Nouvel Observateur hetilapok, vagy a Le Monde képviseletében
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását