2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lemezek a Társulat tagjaitól

A Társulat tagjai - az István, a király 25. évfordulós jubileumi előadásának szereplői - igen változatos zenével szeretnének előrukkolni, ha megvalósul a Universal kiadó által felkínált lemezlehetőségük. Erről a szereplőválogatást követően nyilatkoztak az
2008. május 13. kedd 20:35 - Hírextra

A címszerepet elnyerő Feke Pál elmondta: reméli, hogy nagyon erős, dinamikus, kifejező Istvánt lesz képes megformálni. Mint fogalmazott, Koppánnyal szemben szükség van erre az erőre. Ami a lemezt ílleti, élő zenekarral, saját dalokból szeretné összeállítani, miután tavaly megjelent egy átdolgozott musicallemeze.

A Rékát alakító Herczeg Flóra megemlítette: a szerep odaítélése némi árnyékot vet örömére, de már elrendezték egymás között. Ami a lemezszerződését illeti, mai fül számára élvezhető világzenét szeretne közreadni.

Éder Enikő, aki Saroltot játszhatja, kifejezetten erre a szerepre készült, a zsűri egyetértésével. A felajánlott lemezszerződést egy színházközeli produkcióra - megzenésített versekre vagy saját zenére - váltja be.

A Gizella szerepét elnyerő Simon Boglárka is ennek a szerepnek örült a legjobban, bár Réka alakítójaként is szóba került. Lidércnyomásként élte át, amikor betegsége miatt nem tudta elénekelni szerepét, s csak a közönség segítette tovább. Lemezén musicalrészleteket vagy régi magyar slágereket énekelne.

Vadkerti Imre nagyon boldog, hogy Koppányt alakíthatja. Ő Tordáért is indult, s Istvánra is készült volna, ha ez nem sikerül. A lemezén musicalválogatásokat énekelne.

Varga Lajos, Laborc alakítója szintén az elnyert szerepet célozta meg. A lemezszerződését a mai fiataloknak szóló, újabb stílusú rockzenével kívánja realizálni, miután két rockzenekara is van.
A Torda szerepére kiválasztott Tóth Attila eredetileg Koppány szeretett volna lenni, de végül megértette a rendező elgondolásait. A lemezén hardrockot énekelne, miután ilyen stílusú zenét játszó együttese van.

Fejes Szandra, a Táltosasszony alakítója kijelentette: reméli ez a szerep további lehetőségeket vonz majd. Ami a lemezlehetőséget illeti, elmondta: többéves vágya egy saját musicallemez, de akár belekeveredhet a rock is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását