2024. április 27. - Zita

Miniatúrafesztivál lesz Kaposváron

Több mint félezer, tenyérnyinél nem nagyobb festményt mutatnak be a közönségnek a kaposvári Szín-Folt Galériában június 7-én nyíló nemzetközi miniatűr fesztiválon, amelyet az idén 13. alkalommal rendeznek meg a somogyi megyeszékhelyen.
2008. május 11. vasárnap 10:54 - Hírextra
A hazai és külföldi művészek alkotásait bemutató kiállítást immár harmadik éve a Festők Városa Hangulatfesztiválhoz kapcsolódó programként láthatják az érdeklődők - közölte az MTI-vel Szabó Károly Attila ötletgazda.

A kiállítás főszervezője arról is beszámolt, hogy már javában érkeznek az alkotóktól a tíz darabból álló minikollekciók, ám úgy tűnik, a rendezvény évről-évre népszerűbb a hazai és a külföldi alkotók között, így a nagy érdeklődésre való tekintettel május 15-ig meghosszabbították a képek leadási határidejét.

Eddig a legtöbb képet külföldről küldték el a mostani kiállításra, főleg szerb alkotók jelentkeztek - mondta Szabó Károly Attila, aki ezt az ottani művészeti egyesületek, csoportok nagyobb számával magyarázta, amelyek tagjai tudomása szerint egymás között terjesztik a kaposvári bemutatkozás lehetőségét. A tárlat híre azonban nem csak a környező országokba, de távolabbra is eljutott, érkeztek miniatűr alkotások például Hollandiából is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását