2024. április 28. - Valéria

Oktatják a helyes futballszurkolást

Futballszurkolói ismeretek oktatását kezdik el az idén a kelet-ukrajnai Luganszk valamennyi iskolájában - jelentette a Liga.net ukrán internetes portál.
2008. május 6. kedd 08:34 - Hírextra
A kezdeményezést a luganszki Zarja Labdarúgó Klub és a nagyváros polgármesteri hivatalának tanügyi, valamint testnevelési főosztályai indították útjára abból a megfontolásból, hogy a részben Ukrajnában megrendezendő 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra megfelelően viselkedő szurkolói tábort neveljenek ki. Az ötletgazdák szerint ugyanis akkor a mostani felsőtagozatos iskolások képezik majd a szurkolók derékhadát.

A tanulók először az iskolában a szurkolás elméletét sajátítják el, majd a megszerzett ismereteket a gyakorlatban is kipróbálják a helyi stadionban. Ebből a célból a lelátókon már ki is alakították a gyermekszektorokat, ahol tilos lesz a dohányzás és a szeszesital-fogyasztás. A tanulók ingyen látogathatják majd az ukrán labdarúgó bajnokság mérkőzéseit.

Az idény végén a legjobban viselkedő gyermekszektorok 1500-tól 5000 hrivnyáig (kb. 50-170 ezer Ft.) terjedő pénzjutalomban részesülnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását