2024. április 29. - Péter

Fokozott ellenőrzések a fővárosban

Fokozott ellenőrzéseket végeznek kedden a határőrökből lett rendőrök Budapest több külső kerületében, az akció keretében 160 egyenruhás vonul az utcákra, elsősorban közrendvédelmi feladatok ellátásra. A hivatalos eligazítást kedden reggel tartották.
2008. április 29. kedd 13:12 - Hírextra

A nyolc egységbe tartozó 160 rendőr korábban határőrként szolgált Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében, január óta teljesítenek szolgálatot Budapesten - mondta Pusztai Csaba, alezredes, az akció parancsnoka.

Tájékoztatása szerint a volt határőrök egyebek mellett a IX., X., XVII., XVIII. és XIX. kerületben teljesítenek szolgálatot, elsősorban közrendvédelmi feladatokat látnak majd el.

"Fokozott ellenőrzés keretében fognak tereket, parkokat, illetve olyan területeket ellenőrizni (...), ahova nagyobb létszámú rendőri erő szükséges" - mondta Pusztai Csaba.

Az akció folytatásáról az alezredes úgy nyilatkozott: ha a közrendvédelmi osztály jó tapasztalatokat szerez, akkor a jövőben is lesznek ilyen kiemelt ellenőrzések.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Határőrség integrálása után 300 vidéki rendőrt kapott, hogy pótolja a létszámhiányt, és így erősítse a külső kerületek biztonságát. Pusztai Csaba közlése szerint az egykori határőrök jól beilleszkedtek, megszerezték a kellő hely- és szakismeretet, rutint, ezért már önállóan is járőrözhetnek az utcán.

Az alezredes szerint többen a szolgálati idő lejárta után kérni fogják, hogy hosszabbítsák meg szolgálatukat a fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását