2024. május 5. - Györgyi

Afro-amerikai múzeum nyílik Washingtonban

A Smithsonian amerikai múzeumi alapítvány gyűjtést indított az első afro-amerikai múzeum felépítésére. A tervek szerint 2015-ben nyílik majd meg az Afro-amerikai Kultúra Nemzeti Múzeuma (National Museum of African American History) Washingtonban.
2008. április 27. vasárnap 11:26 - Hírextra
Az 500 millió dollárba (80 milliárd forint) kerülő projekt költségeinek ötven százalékát adományokból, másik ötven százalékát pedig a kongresszus nyújtotta támogatásból szándékoznak fedezni.

Az első - ötmillió dolláros - adomány a Boeing légitársaságtól érkezett. - "Ez mindnyájunk múzeuma lesz, létesítése közös ügyünk" - mondta a Boeing alelnöke, Anna Eleanor Roosevelt, a néhai Franklin D. Roosevelt amerikai elnök unokája. Lonnie Bunch, a Smithonian Intézet újonnan kinevezett igazgatója kijelentette, reméli, hogy a Boeing adománya további adományokra buzdítja a gazdasági élet szereplőit.

Az afro-amerikai múzeum létrehozásának fő célja felhívni a figyelmet a faji elkülönítés elítélendő voltára és veszélyeire.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását