2024. április 27. - Zita

Szemben vagy háttal

Szembetandemet fejlesztett ki egy tajvani feltaláló, olyan kétszemélyes biciklit, amelyen nem csak egymás mögött, hanem egymással szemben, vagy akár egymásnak háttal is ülhetnek a kerekezők, miközben mindegyikük kiveszi részét a pedálozásból.
2008. április 21. hétfő 09:28 - Hírextra

A fejlesztés egy teljes évig tartott. A munkára az ösztönözte a feltalálót, Csen Ju-kenget, hogy a hagyományos tandemen hátul ülő, jobbára csak az elöl kormányzó hátát látja. A szembetandemen is lehet így kerekezni, de 10 másodperc alatt könnyedén átalakítható szemben- vagy háttalülőssé szerszámok nélkül.

A szembenülős változatot szülő-gyerek kerekezéshez, vagy egymással ismerkedőknek, szerelmük kezdetén járó, egymás tekintetében fürdőzni szerető pároknak ajánlja. A hátulülős "felállást" nem összeveszés utánra, vagy eleve haragban lévőknek találta ki, hanem olyanoknak, akik mindketten szeretnek a tájban gyönyörködni. A hátrafele néző út közben fényképezhet vagy eszegethet is - adta hírül a tajvani sajtó.

A feltaláló állítása szerint már több gyár érdeklődött a szembetandem sorozatgyártása iránt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását