2024. április 26. - Ervin

Hogyan szőrtelenítsünk?

Itt a jó idő, boldogan válunk meg ruháinktól, de hogy dobjuk le a bundát? Sok nőnek problémát okoz, hogyan is szőrtelenítsen tartósan és fájdalommentesen. A módszerek két fő csoportja: a depillálás és az epillálás.
2008. április 21. hétfő 06:31 - Hírextra
- A depillátorok közé tartoznak azok az eszközök, melyek segítségével a szőr látható része eltűnik, de a szőrtüsző megmarad. Ilyenek a borotva és a különböző szőrtelenítő krémek. Ezek ugyan fájdalommentesek és gyorsak, de a borotvától szőrszálaink megerősödnek, a krémek vegyi összetevőitől pedig sűrűbbek lesznek, és hatásuk is csupán 1-2 napig érezhető. Ezekkel szemben a gyanta, a csipesz, az epillátor, és a végleges szőrtelenítés ugyan kicsit fájdalmasabb, de 3-4 hétig szép, sima marad a lábunk, sőt, elgyengíti szőrszálainkat, így azok egy idő után elkezdenek kikopni - tudta meg a Netbulvár Slovitschkó Katalin kozmetikustól.

A gyantának több fajtája is van: hideg, meleg, patronos, és a legújabb: a cukorgyanta.

- Ezek mind antiallergének, sőt, a cukorgyanta előnye az is, hogy nem nyújtja a bőrt, így az nem ereszkedik meg, és nem is ráncosodik. Gyantázás után speciális gyantaoldó olajat használjunk, mert fertőtlenítő, bőrápoló és hidratáló hatása által megnyugtatja a ''megkínzott'' bőrt. Az intim részekre púdert, illetve hintőport tegyünk, így biztosan nem fog begyulladni még az érzékeny bőr sem - tanácsolja a kozmetikus.

A szőrtelenítés divatnak számít, hiszen a 15-16. században még a nőiesség része volt, szinte az erotika szimbóluma.

- Az is a trend része, hogy mely testrészeinket csupaszítjuk le: csak térdtől lefelé, vagy az egész lábat, a kart is, vagy a bikini vonalat. Azonban a hónalj szőr eltávolítása - férfiaknál és nőknél is egyaránt - a higiénia része kell, hogy legyen, főként nyáron.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását