2024. április 30. - Katalin, Kitti

Reptér alatt nem jó lakni

Hosszabb időt követően a napokban rendeződött a börgöndi repülőtér üzembe helyezési engedélyezési eljárása, ám a területen élő védett ürgék még több hónapig akadályozhatják az üzembe helyezést - értesült a HavariaPress.
2008. április 11. péntek 21:31 - Hírextra

A reptérfejlesztés környezetvédelmi engedélye értelmében ugyanis az Alba Airport Kft.-nek a munkálatok megkezdése előtt ki kell telepítenie a kifutópálya területéről a védettnek nyilvánított ürgepopulációt.

Problémát jelent viszont, hogy a védett állatok kitelepítéséről szóló engedély április 19-től válik jogerőssé, így a Fejér megyei reptér üzemeltetői az előzetesen kitűzött, április 8. és 18. közötti kitelepítési időszakot várhatóan nem tudják betartani.

Zoológusok szerint az állatok kitelepítésére az ellést követő július közepi időszak lesz csak megfelelő, ezért előreláthatólag csak július 15-től lehet megkezdeni a kitelepítést az új helyszínre, a tervezett kifutópálya nyomvonalától több száz méterrel távolabbra eső területre. Az áttelepítés után a kifutópálya nyomvonalát felszántják, hogy az ürgék ne foglalhassák vissza a területet.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását