2024. április 29. - Péter

A szűréseken való részvételtől függene a háziorvosok többletdíjazása

Az egészségügyi tárca a ténylegesen kieső vizitdíjat a kártyapénz megemelésével pótolná, míg a rendelkezésre álló többletforrásból egyfajta "teljesítményfinanszírozás" bevezetését javasolja, amelynek összege a szűréseken való részvételtől függene. Erről H
2008. április 11. péntek 18:17 - Hírextra
A miniszter elmondta: a tárca azt javasolja, hogy a háziorvosoknál sávos többletdíjazást alakítsanak ki. A többletdíjazásnál azt mérnék a felnőtteket ellátó háziorvosoknál, hogy a praxishoz tartozó betegek milyen arányban vesznek részt nőgyógyászati rákszűrésen. A gyerekeknél szintén keresik azt a célzott szűrővizsgálatot, amellyel javítani tudnak az egészségi állapotukon.

A végleges javaslat kidolgozása folyik - mondta a miniszter, aki a tárca elképzeléseit azzal indokolta, hogy a magyar népesség egészségi állapota rossz, az emberek nem veszik igénybe a szűréseket, nem egészségtudatosak.

Kérdésre válaszolva azt mondta: kétféle forrás van, amelyből többletpénzhez lehet juttatni a háziorvosokat, az egyik gyermek háziorvosok vizitdíj-kompenzációja, a másik a kasszába eleve teljesítménydíjazásra tervezett többlet. A kettő együtt a kieső vizitdíj- bevételnek körülbelül a felét tudja pótolni.

A tárca javaslata alapján lesz olyan háziorvos, akinek többletbevétele teljes egészében pótolni fogja a kieső vizitdíj-bevételt, és lesz olyan, aki csak a negyedét kaphatja meg a kiesett összegnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását