2024. április 29. - Péter

Régóta tervezték

Jóval Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztésének bejelentése előtt készítették elő azokat a pályázatokat, amelyek április 1-je után jelentek meg - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön az MTI-vel. A tárca közleményében reagált a Magyar
2008. április 10. csütörtök 15:37 - Hírextra
A napilap arról írt: menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter állami kórházak, valamint az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal vezető posztjaira, de meghirdette a tárca könyvelői, illetve költségvetési osztályvezetői állását is. A lap szerint a fontos pozíciók betöltésére vonatkozó pályázatokat meglepően rövid beadási és elbírálási határidővel hirdették meg, így Horváth Ágnes még távozása előtt dönthet a kinevezésekről
A tárca közleményében emlékeztetett rá: az Egészségügyi Minisztérium eddig is folyamatosan írt ki pályázatokat különböző állások betöltésére, sok esetben ugyanarra az állásra, mert ezeket nem sikerült betöltetni. Mint írták, január 1-je óta tizenöt ilyen pályázatot írtak ki, tehát havonta átlagosan ötöt, hosszabb-rövidebb határidővel.

A rövidebb határidőt indokolja például, hogy az olimpiai felkészülés érdekében szükségesnek tartják a Sportkórház gazdasági főigazgató-helyettesi feladatkörének mielőbbi betöltését - írták.
Megjegyezték: április 1-je semmilyen változást nem hozott ebben a gyakorlatban, ráadásul ezeknek a pályázatoknak az előkészítése több hetet vesz igénybe.

"Így teljesen életszerűtlen az a feltételezés, hogy az egészségügyi miniszter a menesztésének bejelentése után néhány nappal teljesen új pályázatokat tud kiíratni. A valóság az, hogy még jóval a menesztés bejelentése előtt előkészített pályázatok jelentek meg április elseje után" - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását