2024. április 28. - Valéria

Hajléktalanok takarítják a hegyet

Lembergi (Lviv) hajléktalanok tisztítják meg nyáron az eldobált szeméttől Ukrajna második legmagasabb csúcsát, a Kárpátalja (Zakarpattya) területén található Pop Ivan-hegyet.
2008. április 10. csütörtök 18:40 - Hírextra

A nyugat-ukrajnai nagyváros hajléktalanjait a fedél nélkül élőket segítő lembergi Oszelja (Hajlék) segélyszervezet viszi nyári táborozásra a Kárpátokba. Ennek keretében vesznek részt a hajléktalanok a környezetvédelmi akcióban, amelynek során összegyűjtik a kirándulók által hátra hagyott hulladékot a Pop Ivan-hegyen.

A 2003-ban alakult lembergi szervezet négy éve táboroztatja nyaranta a város hajléktalanjait a Kárpátokban. A közel milliós nagyvárosban hajléktalanszállást és 18 főt foglalkoztató restaurációs műhelyt üzemeltet, amelyben régi bútorokat állítanak helyre. A restaurált tárgyakat a szervezet rendszerint pénzintézeteknek ajánlja fel ajándékként. A cserébe kapott adományokat a hajléktalanszállás fenntartására és a fedél nélküliek élelmezésére fordítja.

Lembergben az Oszelja mintegy 200 hajléktalant tart nyilván, de - hivatalos statisztika hiányában - a számukat több mint ezerre becsülik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását