2024. május 17. - Paszkál

Félrehallás miatt ürítették ki az atomerőművet

Egy aprócska, bolti félrehallás miatt szinte teljesen kiürítettek egy atomerőművet az Egyesült Államokban. A wisconsini erőműtől nem messze lévő, út menti boltba reggel negyed nyolckor betért egy férfi és megkérdezte az eladótól, merre van a Point Beach-i
2008. április 9. szerda 13:07 - Hírextra

Miután megkapta az útbaigazítást, a boltos úgy hallotta, hogy a férfi kifele menet ezt dünnyögi: "remélem, felrobbantom".

A megrémült boltos azonnal felírta a férfi autójának rendszámát és telefonált a rendőrségnek. Azok - az FBI-t is bevonva -, valóban az atomerőmű parkolójában bukkantak a keresett autóra. Lett is riadalom, az erőmű 500 dolgozója közül 450-et rögvest kitereltek az épületből, az üzemeltetéshez csak a feltétlenül szükséges személyzet maradt bent.

Közben rábukkantak a rendőrök keresett személyre is. A 23 éves, massachusettsi férfi igencsak megszeppent, amikor a szövetségi nyomozó iroda emberei elkezdték kihallgatni. Mint kiderült, ez volt az első munkanapja az erőműben, és tapasztalatlanságán öngúnyolódva a boltosnak azt dünnyögte , hogy "remélem, nem robbantom fel".

Az erőmű 450 dolgozója csaknem négy órán át várakozott a szabadban, míg tisztázódott a félrehallás

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását