2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyökeres változást akar az új polgármester

A nyíltság jegyében gyökeres változást akar megteremteni Rákócziújfalu közéletben az elmúlt hét végén megtartott időközi választáson győztes polgármester; a Szabad Demokraták Szövetsége színeiben indult, és az öt jelölt közül a legtöbb voksot kapott Papp
2008. április 2. szerda 15:36 - Hírextra

Mint az új elöljáró bemutatkozásakor fogalmazott, egyértelmű volt, hogy a választáson az SZDSZ jelöltjeként indul, noha a Jász-Nagykun-Szolnok megyei faluban, akárcsak általában a többi kistelepülésen, elsősorban a személyre szavaztak az emberek.

Tervei között említette a munkahelyteremtés mellett új civil szervezetek létrehozását, a régiek lendületbe hozását, és a község életéről, történéseiről rendszeresen beszámoló helyi újság alapítását. Ez a falu az elmúlt években a régi polgármester és az önkormányzati testület tagjai közötti szembenállás miatt egy "darázsfészek" volt. Ezért a nyugalom és békesség megteremtése szintén a gyors cselekvést követelő feladatok közé tartozik - tette hozzá.

(A régi polgármester, Kecskés János egészségi állapotára hivatkozva tavaly november 6-án mondott le. Közte és a kilenc tagú képviselő-testület között a viszony addigra úgy megromlott, hogy több ügy a bíróságra is került.)

Magyar Levente, az SZDSZ megyei elnöke reményét fejezte ki, hogy Papp Jánosnak sikerül megtartani a következő helyhatósági választásig posztját, "mert a polgármesterek manapság "fogyóeszköznek" számítanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását