2024. április 29. - Péter

Lengyel Zoltán ellen benyújtották a vádiratot

Hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt benyújtotta a vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség Lengyel Zoltán független (korábban fideszes) országgyűlési képviselő ellen - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője
2008. március 28. péntek 15:42 - Hírextra
Az ügyészség a nap folyamán nyújtotta be a vádiratot a Budai Központi Kerületi Bíróságnak - közölte a szóvivő.

Hozzátette: Lengyel Zoltánt egy rendbeli hivatalos személy elleni erőszak, egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével és három rendbeli becsületsértés vétségével vádolja az ügyészség.

Lengyel Zoltán 2007. július 8-án éjjel Budapesten, az I. kerületben gépkocsival haladt, amikor három rendőrjárőr állította meg közlekedési ellenőrzés miatt. Az akkor még fideszes képviselőnél nem voltak iratok, ezért a rendőröknek egy országgyűlési képviselőnek szóló parkolási engedélyt mutatott fel, személyi adatainak közlésétől viszont elzárkózott azzal, hogy ha ezeket közli, akkor le kellene mondania mentelmi jogáról.

A képviselő élettársát hívta fel telefonon, és kérte tőle, hozza a helyszínre az iratait. A legfőbb ügyész mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványa szerint a telefonbeszélgetés során az intézkedő rendőrökre - általuk jól hallhatóan - súlyosan sértő, lealacsonyító jelzőt használt. A dokumentumban szerepel, hogy a telefonbeszélgetést követően, a váltásparancsnok kérdésére - ezeket a sértő jelzőket rájuk értette-e - Lengyel Zoltán igennel válaszolt, és tegező hangnemben megismételte a sértéseket.

Amikor a váltásparancsnok közölte Lengyel Zoltánnal, hogy azonosítása miatt előállítják, a politikus az indítvány szerint megpróbálta gépkocsijával elhagyni a helyszínt. Ezután alkalmaztak az intézkedő rendőrök testi kényszert, és eközben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett Lengyel Zoltán ütésétől. A dulakodást követően a rendőrök kihúzták az autóból Lengyel Zoltánt és megbilincselve vitték az I. kerületi rendőrkapitányságra.

Lengyel Zoltán az ügyben feljelentést tett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség elrendelte a nyomozást, ám később megszüntető határozatot hozott.

Lengyel Zoltán saját elhatározásából, augusztus 15-én lépett ki a Fidesz-frakcióból, azóta függetlenként folytatja munkáját a parlamentben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását