2024. május 20. - Bernát, Felícia

Titkos rendőrök videóztak

A rendőrség állományába tartozik az a tucatnyi frissen kiképzett operatőr, akik március 15-én a tüntetéseket dokumentáló videofelvételeket készítették - értesült a HavariaPress.
2008. március 21. péntek 12:05 - Hírextra

Több hivatását végző újságírónak is feltünt, hogy a március 15-i esti tüntetésen olyan, általuk korábbról nem ismert személyek készítenek felvételeket a tüntetőkről - nagy teljesítményű kamerákkal -, akik előtte még egyetlen más sajtóeseményen sem tűntek föl, holott a szakmában dolgozók arcról ismerik egymást.

Az egyik "tévés" több millió forintot érő kameráján egy külföldi tévétársaság neve volt látható, illetve a rendőrség által kiosztott sajtós mellényt viselt, de mint kiderült, ilyen nevű tv-társaság nem létezik, ráadásul a BRFK tájékoztatása szerint március 15-ére nem is akkreditált egyetlen külföldi TV-társaság sem TV-stábot, ezért mellényt sem osztottak számukra. Az esti, be nem jelentett tüntetés kezdetekor több fotóst és videós újságírót bántalmaztak arcukat sállal eltakaró emberek, mert mint mondták: általában a sajtó által készített felvételek alapján szokta a rendőrség azonosítani a rendbontókat.

A rendőrség tájékoztatása szerint 18 dokumentáló csoport működött az ünnepnapon. A HavariaPress úgy tudja, egyetlen valódi TV társaságtól sem kért be most felvételt a rendőrség, mert volt elég felvételük a rendbontókról. Budapest Rendőrfőkapitánya az ünnep előtti utolsó sajtótájékoztatóján azt igérte, hogy idén nem lesz gond a törvénysértések dokumentálása mert olyan komoly technikai eszközeket vásároltak, amin még az újságírók is elcsodálkoznának. Több bűnügyi újságíró alkotmányossági szempontból is aggályosnak nevezte az esetet, mert ha rendőrök újságírónak álcázva szereznek bizonyítékot a tüntetők ellen, akkor azzal csak még inkább az igazi újságírók ellen hangolják a tüntetőket.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását