2024. május 19. - Ivó, Milán

50 ezren a Holland-Flamand Kultfeszten

A szervezők várakozásait is felülmúlta a LOW Holland-Flamand Kultfeszt sikere. A fesztivál szűk egy hónap alatt több mint ötvenezer látogatót vonzott - tájékoztatta Hámori Viktória, a rendezvény sajtófőnöke szerdán az MTI-t.
2008. március 19. szerda 20:52 - Hírextra

A Holland Nagykövetség és a Flamand Képviselet kezdeményezésére létrejött, március 12-én véget ért programsorozat eseményei huszonötnél több budapesti és pécsi helyszínen zajlottak, összesen ötszáz holland, flamand, magyar művész közreműködésével.

Mint a szervezők kiemelték, a legtöbb rendezvény telt ház előtt zajlott, ami bizonyítja a magyar közönség nyitottságát és befogadókészségét a kortárs művészet legfrissebb irányzatai iránt.

A LOW fesztivál a németalföldi és a magyar kulturális intézmények, szervezetek közötti kapcsolatokat is erősítette: az A38 Hajó az amszterdami Melkweggel, a Krétakör Színház a holland/flamand Wunderbaum színtársulattal, a Quimby együttes a holland Alamo Race Trackkel fűzte szorosabbra a szálakat. Az antwerpeni Toneelhuis és a Merlin Színház között is szorosabb kapcsolat alakult ki, amely a jövőben közös produkciókat jelenthet mind Flandriában, mind Magyarországon, a Zeneakadémia pedig meghívta oktatónak Jan Michiels zongoraművészt - említett példákat Hámori Viktória.

Hozzátette: a holland és a flamand kormány olyan sikeresnek ítélte a fesztivál modelljét, hogy más országokban is alkalmazni fogja azt. Emellett megkezdődtek a 2009-es magyarországi LOW Kultfeszt szervezési munkái is.

Az idei programsorozat egyik legsikeresebb darabját, a Holland Cunami című interdiszciplináris előadást március 19-én este még láthatják a nézők a pécsi Zsolnay gyár LABOR kísérleti színpadán.

A fesztivál több kiállítása nyitva tart még, így például a flamand Wim Delvoye műveit felvonultató tárlat a budapesti Ernst Múzeumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását