2024. április 28. - Valéria

Veszélyben a baleseti ellátás Baranyában

Veszélybe került a traumatológiai ellátás Baranyában, miután a Pécsi Tudományegyetem (PTE) traumatológiai központjában dolgozó baleseti sebészek fele Kaposvárra távozott a közelmúltban - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2008. március 18. kedd 10:45 - Hírextra

Az öt baleseti sebész az "arcpirítóan alacsony" bérek miatt mondott fel és további szakemberek távozása várható. Nyárády József, a központ igazgatója elmondta: a létszámhiány miatt gondjaik vannak a folyamatos ügyelet megszervezésével, és ha nem sikerül gyorsan kitalálni valamit, nyárra megbénulhat az ellátás.

Kovács L. Gábor, az orvostudományi és egészségtudományi koordinációs központ vezetője hozzátette, hogy az egyetem vezetése keresi a megoldásokat, ez a hiányzók pótlását és az ügyeleti pótlékok emelését jelentheti.

Megjegyezte, a legnagyobb gond az, hogy a törvények nem teszik lehetővé orvosaik vegyes foglalkoztatását, vagyis azt, hogy egyszerre lehessenek közalkalmazottak és vállalkozók.

Vállalkozóként tudnának megfelelő jövedelmet biztosítani számukra, ám az egyetemi oktatás, a tudományos munkavégzés közalkalmazotti jogviszonyt követel - olvasható a baranyai napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását