2024. április 27. - Zita

Nemzetközi civil és jogi akadémia épül

Nemzetközi civil és jogi akadémiai képzés kezdődik jövőre a Zala megyei Kehidakustányban, a Deák kúria közelében lévő iskolaépületben - tájékoztatta Zumbok Ferenc projektmenedzser az MTI-t.
2008. március 18. kedd 16:24 - Hírextra

A Magyar Közlönykiadó 2007-ben megvásárolta a Deák kúria közelében található - 1924-ben klasszicista stílusban épült - iskolát a hozzá tartozó ősparkkal és udvarházakkal. A kiadó az épületek rekonstrukciója után olyan nemzetközi oktatási központot kíván létrehozni, amely alkalmas továbbképzések, szemináriumok és szakmai műhelyek megtartására.

A naponta változó jogi környezetben elengedhetetlen az egész életen át tartó tanulás - jegyezte meg Zumbok Ferenc. A kedvező földrajzi környezet - 20 kilométerre található Kehidakustánytól a sármelléki nemzetközi repülőtér - Horvátország, Szlovénia és Ausztria közelsége jó lehetőséget jelent a nemzetközi együttműködéshez is. Az 1.500 négyzetméteres épület látványtervei már elkészültek: az átalakítás több százmillió forintos költségét európai uniós pályázati forrásból kívánják fedezni.

Zumbok Ferenc megjegyezte: a hely történelmi öröksége meghatározza az első nemzetközi civil és jogi akadémia működését. A kehidai kúria a reformkor kiemelkedő szellemi központja volt: az 1800-as évek elejétől fél évszázadon keresztül itt élt Deák Ferenc. A Deák Ferenc Közalapítvány 2003-ban felújította az épületet, az akadémia ma már emlékmúzeumként, kutatóhelyként működik.

Lázár István, Kehidakustány polgármestere elmondta: a volt általános iskola épületét júniusban átadják a kivitelezőnek. A diákok számára 120 millió forintos költséggel, a település központjában új iskolát építenek, amit ez év szeptemberében adnak át.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását