2024. április 28. - Valéria

Edzés alapú testnevelés-oktatás

Szeptembertől új alapokra helyezik Kozármislenyben testnevelés és sport műveltségterületen az oktatást - derült ki az önkormányzat keddi sajtótájékoztatóján.
2008. március 18. kedd 18:54 - Hírextra

Az eseményen elhangzott, hogy az új rendszerben - melynek céljai összhangban állnak a Nemzeti Sportstratégia célkitűzéseivel - a testnevelés oktatás modern edzéselvekre épül majd, s ennek közvetlen és közvetett hatásai folyamatosan érvényesülhetnek a teljes, 13 éves közoktatási folyamatban.

A program a tantárgyakra fordított óraszámot a tanéveken belül nagyobb fejlesztési időszakokban adja meg, azaz nem kizárólag a merev hetes órarendben gondolkodik. Ezzel a megoldással optimálisan kialakítható a sportágak adott felkészülési időszakaihoz szükséges terhelések optimális időbelisége.

Az új rendszer része lesz a terheléses diagnosztika alkalmazása is, amelynek segítségével jól meghatározható lesz a diákoknál az edzésmunka optimális intenzitása és nehézsége.
Mindennek megvalósításáért új, szoros együttműködést köt az önkormányzat és a helyi sportegyesület.

A sajtótájékoztatón Elbert Gábor sportszakállamtitkár is részt vett.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását