2024. április 28. - Valéria

Plusz pénz a modellek iskolájára, szociális otthon a pedagógusszállóból

Az eddigi 434 millió forinton túlmenően további 35 millió forintot javasolt hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet a Modell Divatiskola új székhelyének kialakításához - nyilatkozta a főpolgármesteri hivatal sajtófőnöke az MTI-nek.
2008. március 17. hétfő 18:01 - Hírextra

Czuk Dóra elmondta, hogy a kivitelezés során a feltárt födém és a liftakna előre nem látható statikai megerősítést igényelt. A XIII. kerületi Vág utca 12. szám alatt lévő beruházásnál a tűzoltóság a múlt hónap végén további módosítást igényelt a néhány nappal korábban megváltozott országos tűzvédelmi szabályzathoz igazodva. Ezért az intézmény textil-, ruha- és bőripari profiljára tekintettel szigorították a nyílászárók kialakítását. A beruházási engedélyokirat jövő heti fővárosi közgyűlési módosítása esetén augusztusra készülne el az iskola átalakítása - jegyezte meg.

Czuk Dóra közölte azt is, hogy a Főpolgármesteri Kabinet támogatta annak a javaslatnak a közgyűlés elé terjesztését a jövő héten, amellyel a fővárosi Pedagógus és Nővérszállót átadnák a szociális ágazatnak.

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott javaslatában jelzi, hogy az elmúlt fél évben 80 százalékról 38 százalékra csökkent a szálló kihasználtsága. Szerinte ezt az is mutatja, hogy Budapesten megszűnt a pedagógushiány.

A IX .kerületi Gyáli úton, ipari területen lévő ingatlan közelében nincsenek lakóépületek, ezért is kezdeményezi a főpolgármester-helyettes, hogy a 350 férőhelyes szállót adják át a szociális ágazatnak. Jelenleg az alacsony kihasználtság miatt a szálló bevételei nem fedezik a működési kiadásokat, a közüzemi számlákat és a 17 dolgozó bérét.

Horváth Csaba szerint ha a szálló a szociális ágazathoz kerül, az államtól normatív támogatást kaphatnak egy 150 férőhelyes átmeneti száláshoz. A fennmaradó 200 hely felét a jelenleg ott lakó közalkalmazottak kapnák meg, másik felén pedig munkásszállót alakítanának ki. Az ingatlan átalakítás nélkül alkalmas a funkcióváltásra, az átmeneti szállások közül pedig kiemelkedne ez a kétágyas elhelyezési lehetőség. A szálló dolgozóinak leépítéséhez mintegy 50 millió forintra van szükség - rögzíti a főpolgármester-helyettesi előterjesztés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását