2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kossuth-díj: Varga Levente építész

Nem tudott a felterjesztésről, és meglepődött a Kossuth-díjon Varga Levente. Az Ybl Miklós-díjas építészmérnök erről azt követően beszélt az MTI-nek, hogy átvette a kitüntetést szombaton a Parlamentben.
2008. március 15. szombat 19:30 - Hírextra

Az Atlant Épülettervező Kft. ügyvezetője számos középület, főként oktatási, nevelési és egészségügyi létesítmények tervezéséért és szakmai közéleti tevékenységéért részesült a nemzeti ünnepen elismerésben.

Varga Levente a távirati irodának azt mondta, ha felidézi pályáját nem a legemlékezetesebb épületre vagy pillanatra szeretne visszagondolni.

"Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert mindig volt megbízásom és szerettem dolgozni" - mondta az építészmérnök, akinek nevéhez számos általános iskola mellett a Pestújhelyi Kórház sebészeti épülete, a DOTE Szívsebészeti Centrumának megvalósítása és a Pécsi Szívgyógyászati Klinika tervezése kapcsolódik.

"A munka az nem munka volt, hanem szórakozás" - fogalmazott, hozzátéve: az, hogy a szakma elismerte, nagyon jól esik.

Elmondta: jelenleg családi projekteken dolgozik, s ez most számára a legnagyobb feladat.

Varga Levente diplomáját a Budapesti Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kara Középülettervezési Tanszékén védte meg 1963-ban. A diplomázást követően 1963-1966-ig az Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszékén tanársegédként dolgozott. 1966-1980-ig a Lakó- és Kommunális Épületeket Tervező Vállalatnál tervezőként túlnyomórészt középületek, főként oktatási és nevelési létesítmények tervezésében vett részt. 1980-1990-ig az Általános Épülettervező Vállalat csoport-, majd műteremvezetőjeként lakó- és középületek tervezésével foglalkozott. 1990-től az Atlant Épülettervező Kft. ügyvezetőjeként és építésztervezőjeként középületek, javarészt egészségügyi és egyetemi létesítmények tervezésén dolgozik.

A Műegyetem Építészmérnöki Kar Középülettervezési, Építészettörténeti, illetve a Rajzi és Formaismereti Tanszékén 1963-tól, csaknem folyamatosan, gyakorlati tervezés-oktatásban vesz részt.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását