2024. május 2. - Zsigmond

Világbajnok fodrászaink

A magyar válogatott aranyéremmel tért haza a Fodrász Világbajnokságról. Nemrég a Chichago-i OMC Hairworld Fodrász Világbajnokságon vettek részt, ahol a magyar férfifodrász válogatott tagja, Arató Krisztián aranyérmet nyert.
2008. március 13. csütörtök 12:14 - Hírextra
A tehetséges fiatalember "full fashion" kategóriában indult, ami azt jelenti, hogy a zsűri nemcsak a modell haját, hanem a teljes összképet értékelte.

– Ebben a kategóriában tetőtől-talpig harmóniában kell lennie a modellnek. Fontos a divat aktualitása, egy picit akár előre is mutathat, de ami lényegesebb, hogy egyedi legyen, és mégis a hordhatóság határain belül mozogjon. A vágási stílus és a színek varázsolják eredetivé a frizurát. Nem beszélhetünk csak egy divatirányzatról, hiszen minden a modell karakterétől és a fodrász fantáziájától függ – árulta el Arató Krisztián aranyérmes fodrász világbajnok.

Krisztián főként hideg színeket használt, mert ezek a kedvencei. Ilyen a kék, a fehér és az ibolya. Ugyanezeket a színvariációkat alkalmazta a versenyen Jacsó Dolly is, aki testfestés kategóriában a negyedik helyen végzett.

– Két számban indultam, az egyik a stage make-up, azaz színpadi smink, a másik pedig a klasszikus testfestés kategória. Az előbbiben Stuart Mária korabeli színek és formák domináltak. Azért szeretem, mert nagyon látványos és kontrasztos ez a sminkelési technika. A másiknál mindenképpen valami klasszikusat, ám mégis meghökkentőt szerettem volna. Ezért választottam Szűz Máriát. Jean Paul Gautier divattervező Könnyező Mária című alkotása ihletett meg. Egy meztelen testre festettem a képet, és csak kiegészítők – egy Tiffany fejdísz és egy aprócska szoknya – voltak a modellen – avatta be a Netbulvárt Jacsó Dolly, sminkmester.

A szép eredmények mögött természetesen rengeteg munka, sok erőfeszítés és megpróbáltatás áll. A helyszínen 10 órát dolgozott Dolly és Krisztián, de nem feledkezhetünk meg a többi versenyzőről sem. Technikai kategóriában indult egy fiúcsapat, akik ötödik helyezést értek el, még a női hosszúhaj csoport tizedik lett. Valamennyien már legalább fél évvel a verseny előtt elkezdték az előkészületeket.

Chichagoban többé-kevésbé jól érezték magukat a versenyzők. A sok stressz és az előkészületektől való fáradság kivonta energiájukat, így szinte kivétel nélkül mindenki betegen vágott neki a nagy útnak a szelek városába. Sajnos voltak nehezítő körülmények is…

– Krisztián csomagjai például egytől-egyig összetörtek, de legalább odaértek. Pár versenyzőnek viszont elkavarodott. A kellékek mind nagyon drágák a ruhákról, ékszerekről nem is beszélve. Dolly modelljén a ruha például 300 ezer forintba került, de az szerencsére megérkezett. Ezek azért is szörnyű dolgok, mert mindenki, aki indul ezen a versenyen önerőből finanszírozza. Németországban és Oroszországban komoly állami támogatást kapnak az indulók, itthon semmit, pedig milliós nagyságokról beszélünk – mesélte el Hajas László, aki a csapat vezetőjeként vett részt a versenyen, és a hátteret biztosította, valamint a diplomáciai kapcsolatokat intézte.

A következő céljuk két év múlva a párizsi világbajnokságon való részvétel, ahol szeretnének hasonló sikereket elérni. Mi nagyon szurkolunk nekik!

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását