2024. május 17. - Paszkál

Orbán: március 9-e nem megváltás, de hatalmas lépés

Március 9-én hatalmas lépést tehetnek az emberek, ami nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik - mondta Orbán Viktor pénteken Salgótarjánban újságírók előtt.
2008. március 7. péntek 15:35 - Hírextra

A Fidesz elnöke az MTI azon kérdésére, hogy egy sikeres népszavazás után hogyan kerülhetők el a zavargások, rendőrségi feladatnak nevezte a közrend fenntartását.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nem ellenzéki, hanem kormányzati feladat, hogy Magyarországon nyugalom, közbiztonság és közrend legyen, a rendőrség "ezt nem tolhatja át a politikai életre".
Kifejtette: a magyar emberek józanok, pontosan tudják, mire van és mire nincs lehetőségük.

"Pontosan tudják, hogy hatalmas lépést tehetnek meg március 9-én, és valóban egy új korszakot nyithatnak meg. Ez nem azonos a megváltással, de a leghosszabb út is az első lépéssel indul el" - fogalmazott Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy egy sikeres népszavazás utáni helyzetre milyen stratégiája van a Fidesznek a következő két évre, a Fidesz elnöke azt mondta, a kormánytöbbség dolga, hogy magára nézve levonja a népszavazás tanulságait, "nyilván ezt meg fogja tenni, mi pedig ezt tisztelettel megvárjuk".

Hozzátette: a Fidesz alkotmányos párt, tehát csak az alkotmány keretein belül cselekedhet.
Noha az előzetes program szerint Orbán Viktor nem tartott volna nyilvános rendezvényt Salgótarjánban, kora délután mégis mintegy ezer ember előtt beszélt a Fő téren, miután egy internetes oldalon oda invitálták az érdeklődőket.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője bejelentette: Pécsett találkozott a kormány támogatóival is, "mind a hússzal".

"Elég keserű, csalódott, becsapott embereknek tűntek, olyan vesztes fajtának, azt kívánjuk nekik, hogy nekik is legyen egy jó napjuk vasárnap, hátha ők is a győztes oldalra kerülhetnek, hallgassanak a józan eszükre (...) és szavazzanak három igennel a szocialisták is" - mondta.

A Fidesz elnöke rövid beszédében nemzedéki összefogást kért a népszavazáson, azt, hogy a fiatalok segítsenek nagyszüleiknek a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésében, az idősek pedig segítsék a tandíj eltörlését.

"Annyian szidják Magyarországon a politikusokat. Hányszor halljuk, na, majd én adnék nekik, majd én megmutatnám. Hát most itt a lehetőség, kedves barátaim, mutassák meg nekik, adjanak nekik. Most mutassák meg, hogy helyettük, akik elhibázták, rossz döntéseket hoztak a parlamentben, megterhelték az emberek mindennapi életét, hogy önök jobban tudják" - fogalmazott beszédében az ellenzéki vezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 7. 15:52
Orbán olyan nagyképű, csak nehogy megint ráfázzon!
(Persze most még nincs megváltás, majd akkor lesz, ha eljön Orbán ideje és ismét miniszterelnök lesz. Az lesz a megváltás.)
Orbán szövegétől hányok.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását