2024. április 26. - Ervin

Nagy Feró is szerepet kapott

Nagy Feró is szerepet kapott Pintér Tibor lovas színházában. Európában nincs példa arra, amit Pintér Tibor és Márkos Attila, a komáromi Nemzeti Lovas Őrség parancsnoka megvalósított. A két jóbarátnak négy éve egy tereplovaglás során jutott eszébe, mi lenn
2008. március 6. csütörtök 07:04 - Hírextra
– Az ötlet adta magát, mivel nekem volt egy színházam, Attila barátomnak pedig egy lovardája. Mondhatjuk azt is, hogy összedobtuk, amink van – magyarázza Pintér Tibor.

Persze Tibortól sem áll távol a lovas életmód, hiszen gyerekkora óta lovagol. Ráadásul elvégezte Pápán az állat-egészségügyi technikumot, ahol díjugratásban a lovas klub versenyzőjeként is kipróbálta magát. Jelenleg pedig egy tanyán él a saját lovaival.

A lovas színház már tavaly is szép sikereket ért el. Akkor még csak három előadásra válthattak jegyet az érdeklődők, idén azonban már húszra bővült a repertoár.

– Március 15-én játszunk legközelebb, akkor egy Petőfiről szóló darabbal szeretnénk méltó emléket állítani az 1848-49-es eseményeknek. Ezen kívül színpadra állítjuk többek között a Marica grófnőt, a János vitézt és az István, a király című rockoperát is. Az évadot egy karácsonyi ihletésű műsorral zárjuk decemberben, amikor is az addigi húsz előadás gyöngyszemeiből válogatunk.

A lovas színházban olyan kiváló művészek kapnak szerepet, mint Benkő Péter, Brunner Márta, Forgács Péter, Buch Tibor vagy Nagy Feró. A műsor állandó szereplője emellett a komáromi lovas őrség és persze Pintér Tibor.

– Természetesen nem mindenki ül lovon a produkcióban, hiszen nem lovagi tornáról vagy show-ról van szó, hanem egy színdarabról. A lovas produkciókat következetesen a dramaturgiához igazítjuk.

Nagy Feró testhezálló feladatot kapott a darabban, ugyanis eredeti szerepét, Laborcot alakítja majd az István, a királyban. Talán sokan meglepődnek azon, hogy Feró túl a hatvanadik életévén, vállalkozott arra, hogy lóhátra pattan. Tibor azonban nem félti a „nemzet csótányát”.

– A lovaglást igazából bármikor el lehet kezdeni, hiszen genetika kérdése, kit mennyire fogadnak el az állatok. Akinek a vérében van ez az ősi kód, annak nem lesz gondja a lovakkal. Feró ilyen, ráadásul a korához képest meglepően fitt is. Biztos vagyok benne, hogy remekül helyt áll majd.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását