2024. április 26. - Ervin

Távhőszámla hideg zuhannyal

Két-háromszoros különbségek is előfordulnak ma településenként a fűtésszámlákban. A távhőcégek állítják, hogy költséghatékonyan szolgáltatnak, csak a lakásokban keletkezik nagy veszteség az egyedi szabályozás hiánya miatt - írja hétfői számában a Népszaba
2008. március 3. hétfő 08:57 - Hírextra

A lap szerint burkolt áremelésként élhetik meg a budapestiek a megváltozott távhő-tarifarendszer miatti hődíjváltozást, mivel a tavalyinál hidegebb január miatt februárban mintegy 20 százalékkal magasabb számlát kaptak kézhez.

Az újság összeveti több nagyváros fűtésszámláit. Eszerint egy kétszobás panellakásban a fűtésért és a meleg vízért 10-15 ezer forintot kell fizetni a városokban: a legkevesebbet Győrött, ahol most sem emelnek, míg Nyíregyházán, ahol eddig is 16 ezer fölötti számok szerepeltek a számlán, márciustól 5-7 százalékos drágulásra lehet számítani.

A gázáremelések után is "csak" havi 13 ezret fizetnek annak a zuglói háznak a lakói, ahol a távfűtést saját gázkazánra cserélték. Öt évig ugyan hitelt is kell törleszteniük, ám így is megússzák a Főtáv 40 ezer forintos számláját.

A Népszabadság szerint, miután a Fővárosi Közgyűlés megváltoztatta az alapdíj-hődíj arányokat, már talán csak a szakértők tudnak kiigazodni azon, vajon a nagyobb hideg, a nagyobb gázár vagy a nagyobb mohóság miatt kell márciusban kétszer annyit fizetni, mint egy éve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását