2024. május 17. - Paszkál

Botrányos viszonyok

Szenvedélyes vonzalmak, frivol féltékenységek, mocsok és pompa, álarcosbálok és politikai cselszövések, intrikák és orgyilkosságok - egy izgalmas, áthallásoktól sem mentes könyv szokatlan körítésű premierjére készül az Ulpius Kiadó.
2008. február 28. csütörtök 18:16 - Hírextra

Sophie Gee Botrányos viszonyok című kötetét péntek délben, élő, jelmezes-táncos performansszal, élő szobrok segítségével mutatja be a kiadó a Mammut és az Árkád Libri-könyváruházaiban, Lakatos Márk stylist és Réz András esztéta részvételével.

Egy hétig tart az akció, amelynek főszereplője mégiscsak a mű. Sophie Gee, a Harvardon végzett fiatal ausztrál írónő történelmi hűséggel, és komoly irodalmi háttérrel rajzolja meg Alexander Pope máig kötelező olvasmányként számon tartott művének lehetséges keletkezési körülményeit.
A könyv - ahogyan az előzetes fogalmaz - a maga kívülről manipulált, a társaság felszínes értékrendje szerint mozgatott szereplőivel, exhibicionista művészeivel mintha jobban szólna a mának.

Önmarketing, pompa, álarcok - ez az egy hétig tartó akció nyitányának szlogenje. Az élőszobor-performansz nyitányán február 29-én, a Mammut Libriben arról is beszélgetnek majd az esemény résztvevői, hogy a rokokó mindent felülíró önérvényesítése mennyire aktuális modern viszonyaink között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását