2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ökoiskola épül

Ökoiskolává alakítják egy év alatt a XII. kerületi Tamási Áron általános, és két tannyelvű nemzetiségi gimnáziumot európai uniós támogatásból - jelentette be a kerület polgármestere kedden.
2008. február 26. kedd 13:02 - Hírextra

Pokorni Zoltán (Fidesz) elmondta, Budapesten idén egyedüliként nyert a fél évszázada épült, Mártonhegyi úti iskola uniós forrást. A tíz százalékos kerületi önrésszel együtt az intézmény "komplex felújítására" 270 millió forintot fordítanak, és a kerület további húsz százalék saját fejlesztési forrást is biztosít a rekonstrukcióra.

A kerületi vezető elmondta: esztétikus és jól működő intézmény kialakítását tűzték ki célul, ezen belül is nagy hangsúlyt fektetve a környezettudatosságra. A fővárosban elsőként megvalósuló "ökoiskola-program" fontos elemei között említette a szélgenerátorok és napkollektorok alkalmazását, valamint egy környezetbarát és újrahasznosítható anyagok felhasználásával készülő kerti tanoda kiépítését.
Az iskolában új, természetes megvilágítású tornaterem és "multifunkcionális" könyvtár épül, míg az intézmény kertjében futókört, és ökoparkot alakítanak ki.

A polgármester szerint az épület így "rejtett tantárgy" lehet a tanulók számára, amely kiegészítve egy tartalmi tananyaggal a környezettudatos életre neveli a fiatalokat.

Az iskola három egykori diákja által készített építészeti terv egy lifttel az akadálymentesítést is biztosítja, így az iskola bejárhatóvá válik mozgáskorlátozottak számára is. Az iskola és a Pető Intézet megállapodása értelmében a jövőben az intézmény évfolyamonként legalább egy tanulót fogadni, és integrálni tud.

A tizenhárom évfolyammal működő, német, angol és neolatin tagozatú XII. kerületi intézmény felújítását és átalakítását várhatóan 2008. nyarára fejezik be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását