2024. május 18. - Erik, Alexandra

Képviselők bírálják a Modem gazdálkodását

A művészi szabadság és a pénzügyi fegyelem közötti egészséges kompromisszum kialakítását szorgalmazták kedden a debreceni önkormányzat szocialista képviselői a Modem Modern és Kortárs Művészeti Galéria gazdálkodásával kapcsolatban.
2008. február 26. kedd 16:57 - Hírextra

Varga Zoltán és Lukács József a galéria előtt tartott sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy a központ idei üzleti tervének számait vizsgálva a Modem gazdálkodása a tavalyi évhez hasonlóan pazarló.
A képviselők feltették a kérdést, hogy mire kívánják felhasználni a reprezentációra betervezett 2,8 millió forintot, mivel magyarázható, hogy az alig másfél éves épületre 8,4 millió forint karbantartási költséget terveztek az idei évre, s milyen marketingfelmérés előzte meg az összesen több mint 25 millió forintos tervezett marketingköltséget.

Félő, hogy a Modem jelenlegi költségvetési koncepciója elnagyolt tervezésű, tékozló felfogású, arányaiban téves alapokon nyugszik - mondta Varga Zoltán. A képviselő egyébként írásban fordult Gulyás Gábor Modem-igazgatóhoz, felvetve, hogy szeretnének betekinteni a kht. tavalyi gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokba.

Utóbbinak semmi akadálya, abba bárki betekinthet - reagált az elhangzottakra az MTI-nek az egyébként külföldön tartózkodó Gulyás Gábor.

A Modem igazgatója szerint a galéria gazdálkodása kifejezetten takarékos.
A konkrét felvetésekre reagálva elmondta: éppen azért kellett betervezni a 8,4 millió forintos karbantartási költséget, mert az épület új, s 17 garanciális szerződéssel rendelkeznek.

A reprezentációs költségekről szólva pedig megjegyezte, hogy ebben az évben három nagyszabású konferenciát rendez a Modem, s a résztvevők ellátását is be kellett tervezni.

Gulyás Gábor ugyanakkor elmondta: egyetlen képviselő sem fordult hozzájuk annak érdekében, hogy tájékozódjon a Modem gazdálkodásáról, pedig azt megtehették volna.

A igazgató szerint a szocialista képviselők politikai alapon fogalmazták meg kifogásukat, amire valószínűleg nem került volna sor, ha nem nyílt levélben fordulnak hozzá, hanem felkeresik őt és előzetesen informálódnak ezekben a kérdésekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását