2024. április 28. - Valéria

A diploma mint vécépapír?

Almássy Kornél (MDF) azt kifogásolta az oktatási minisztérium államtitkáránál, hogy a Fiatal Baloldal egy internetes oldalon látható videóban a magyar felsőoktatásban megszerezhető diplomát pár tekercs vécépapírhoz hasonlította. Mintha fel sem tűnt volna
2008. február 26. kedd 07:06 - Hírextra

Mintha fel sem tűnt volna nekik, hogy Magyarországon hatodik éve MSZP-SZDSZ-kormány van, és az ő elképzeléseik érvényesülnek az oktatásban is - tette hozzá.

Arató Gergely államtitkár erre azt mondta: a Fiatal Baloldal klipje arról szól, milyen jövőt szánnak az országnak azok, akik egyszerű és felesleges népszavazási kérdésekkel akarják megoldani a felsőoktatás nagyon is bonyolult problémáit.

Szintén Arató Gergelytől kérdezett a fideszes Pánczél Károly, aki arra várt választ, hogy miféle tandíjemelési tervei vannak a kormánynak.

Az államtitkár hangsúlyozta: Fidesz kampányának az a dramaturgiája, hogy gyártanak egy álhírt, kiszivárogtatják egy napilapon keresztül, hosszasan ismétlik, majd számon kérik a kormányt, hogy miért fenyegetőzik.

"Önök azok, akik 1000 forintos vizitdíjjal és sokfajta egyéb szellemes ötlettel riogatják az embereket" - mondta Arató Gergely. Hozzátette: már olyat is halott, hogy az általános iskolában bevezetendő tandíjjal kampányolnak.

Deák Istvánné (MSZP) arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság szerint a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj nem tartozik a költségvetéshez, ezért is lehet róla népszavazást tartani, most azonban Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondja, hogy a három díj miatt kieső összeget a költségvetésből kellene pótolni.

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint valóban nincs kétféle értelmezése a kérdésnek. Mint mondta kár, hogy az ellenzék vezére nem jön be a parlamentbe, hogy el lehessen mondani neki ezt az ellentmondást.

Az államtitkár hangsúlyozta: ha sikeres lesz a népszavazás, akkor a kieső összeg pótlására nincs kötelezettség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását