2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elmarasztaltak egy újságírót

M.Szabó Imre újságíró megsértette Cserni János bíró jó hírnevét, személyiségi jogait a Hír Tv egy régebbi műsorában - állapította meg jogerősen csütörtökön a Győri Ítélőtábla, s 700 ezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte az újságírót.
2008. február 21. csütörtök 16:52 - Hírextra

A felperes Cserni János azért fordult bírósághoz, mert a Hír Televízió egyik műsorában az alperes M.Szabó Imre egyebek között azt a kijelentést tette, hogy azokkal van baj, "akik pártutasításokat hajtanak végre". A műsorban Cserni János neve hangzott el a bíróság indoklása szerint.

Az ítélőtábla megállapította: az újságíró tényt állított és nem véleményt formált. Ezzel helyben hagyta az elsőfokú polgári jogi határozat minősítését. Ugyanakkor módosította az elsőfokú ítéletnek azt a részét, hogy az újságíró ugyanabban a műsorban adjon elégtételt a bírónak. Ezt a felperes kérte, azonban a Hír Televízió az ítélőtábla megkeresésére közölte: nyilatkozat közzétételére nincs mód. A bíróság elégtétel adásra csak peres felet kötelezhet, márpedig a Hír Tv ez esetben nem peres fél.

Az ítélőtáblán Ábrahám Éva vezető bíró eljáró tanácsa megállapította: nem fogadható el az alperes okfejtése, miszerint a bíró közszereplő, ezért többet kell eltűrnie. A bíró nem közszereplő, de ha az lenne is, akkor sem volna köteles elviselni valótlan állításokat - hangzott el az indoklásban.

Az ítélethirdetést követően M.Szabó Imre nem hagyta szó nélkül a jogerős határozatot. Az eljáró tanács nyomatékosan szólította fel a tárgyalóterem elhagyására, miután indulatosan adott hangot véleményének.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását