2024. május 22. - Júlia, Rita

Jótékony hulladék

Összesen 127 kilogramm egy- és kétforintost adományozott jótékony célra Nagykanizsán egy helybéli hulladékkereskedő. Az érméket hulladékfémként vásárolta, de mégsem vitte őket olvasztóba.
2008. február 19. kedd 18:14 - Hírextra
A hulladékkereskedő az aprópénzből csaknem 100 kilogrammot a nagykanizsai polgármester által még ősszel kezdeményezett gyűjtésre ajánlotta fel. A pénzből a városi kórház műszereit szeretnék gyarapítani. A fennmaradó több mint 20 kilogrammot a megyei napilap adománygyűjtő akciójára szánta Horváth János, aki a Zalai Hírlapnál gyűlő aprópénzekből a megyei kórház gyermekosztályát támogatná.

Amióta tavaly elterjedt a híre, hogy hulladékként többet érnek az egy- és kétforintosok, mint a névértékük, sokan felvásárlókhoz vitték aprópénzeiket. Horváth János MÉH-telepére szintén sokan bevitték a "gyűjteményüket", és nem is csalódtak az árában.

A hulladékkereskedő egy kilogramm egy- vagy kétforintosért 550 forintot fizetett ügyfeleinek. Ahogy kiszámolta, ebbe a súlyba nagyjából 500 darab forintos fért bele, a kettesekből pedig hozzávetőleg a fele. Így minden egyes forintért 10 százalékkal többet kapott az, aki hulladékként adta le az aprót.
Horváth János az MTI kérdésére azt is elmondta: ha olvasztóba viszi tovább az általa felvásárolt forintokat, akár a kétszeresét is megkapta volna a névértékének. Közös számolás után kiderült: nagyjából 60 ezer darab érmét vittek be hozzá, ami így most mintegy 100 ezer forintos adományként hasznosul Nagykanizsán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását