2024. május 18. - Erik, Alexandra

A közalkalmazotti és a köztisztviselői törvény is változhat

Júliustól változik a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, a módosítás főleg a vezetői fizetéseket érinti: ennek értelmében a vezetői megbízás mellett önálló vezetői munkakörben, sőt menedzserszerződéssel, munkaviszonyban is elláthatók lesznek az i
2008. február 19. kedd 09:29 - Hírextra

Míg most a végzettségtől és a szolgálati időtől függ a közalkalmazott vezetők díjazása, addig júliustól a kinevezett vezetők illetményét az befolyásolná, hogy a hierarchia melyik szintjén vannak, milyen létszámú intézményt vagy szervezeti egységet vezetnek, illetve, hogy az átlagosnál bonyolultabb vagy épp egyszerűbb irányítói munkát látnak-e el - olvasható a cikkben.

Az illetményalap mértéke 2008-ban havi bruttó 550 ezer forint lehet. A közszférában az átlagosnál összetettebb feladatokat ellátó vezető kaphatja meg ezt az összeget, feltéve, ha ezer főnél több alkalmazottja van.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításáról legutóbb hétfőn egyeztettek az érintett szakszervezetek - emlékeztet a lap.

Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke a Világgazdaságot ennek kapcsán arról tájékoztatta, hogy a vita kedden is folytatódik.

Az érdekképviselők több ponton módosítanák a tervezetet, főleg azon a ponton, hogy a közpénzekből ellátandó feladatok elvégzése ne történhessen menedzserszerződések alapján - írta a Világgazdaság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását