2024. május 20. - Bernát, Felícia

Eszenyi kétszer ünnepel

A Sylvia és a Sok hűhó semmiért című darabot egyaránt 175. alkalommal láthatja a közönség a jövő héten a Vígszínházban - tájékoztatta Czobor Margit művészeti titkár az MTI-t. Eszenyi Enikő mindkétszer ünnepelhet: Gurney vígjátékában színpadra lép, a Shake
2008. február 12. kedd 08:48 - Hírextra

Albert Ramsdell Gurney amerikai szerző vígjátékát Marton László állította színpadra. A darabot 1997. szeptember 27-én mutatták be, a 175. előadás február 20-án lesz.

"Mit tehet egy ötven körüli férfi New Yorkban, amikor a gyerekei már kirepültek a családi fészekből, amikor a munkája már egy cseppet sem érdekli és a feleségét csak a saját szakmai karrierje foglalkoztatja? Nos, sok mindent. Például azt, hogy egy szép napon egy kutyát visz a közös otthonba. Mivel az ebet a színpadon egy csinos fiatal nő alakítja - aki gyengéd imádattal csüng a gazdin, ugyanakkor nem titkolt ellenszenvvel viseltetik a feleség iránt -, máris kialakul egy furcsa szerelmi háromszög" - írták a darabról az alkotók.

Sylvia, a kutya szerepét Eszenyi Enikő alakítja, az előadásban fellép továbbá Halász Judit, Lukács Sándor, Tahi Tóth László.

A díszletet Horesnyi Balázs tervezte, a jelmezek Jánoskúti Márta munkái.

William Shakespeare Sok hűhó semmiért című darabját, amelyet Eszenyi Enikő rendezett, két nappal később, február 22-én játsszák 175. alkalommal a Vígszínházban; a premier 1999. szeptember 26-án volt.

Fodor József fordításának felhasználásával a mű vígszínházi változatát Kornis Mihály készítette. A díszlet Kentaur nevéhez fűződik, a zenét Presser Gábor írta, a jelmezeket Bartha Andrea tervezte.
A Messinában játszódó darabban az egymással végeérhetetlen párbajt vívó, szerelmét be nem valló párt Kamarás Iván és Hegyi Barbara (Benedetto és Beatrice) játssza. A romantikus szerelmeseket, akik hamar egymásra találnak, ám akiket a fejlemények gyorsan el is választanak, Szőcs Artur és Kéri Kitty (Claudio és Hero) alakítja.

A további főbb szerepekben Sarádi Zsolt, Oberfrank Pál, Tordy Géza, Rajhona Ádám, Avar István, Reviczky Gábor, Kállai Ferenc, Juhász István, Harkányi Endre, Farkas Antal lépett, illetve lép színpadra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását