2024. április 28. - Valéria

Elfogadták a költségvetést

Nagy többséggel elfogadta a zalaegerszegi közgyűlés a zalai megyeszékhely 24 milliárd forintos idei költségvetését - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Gyimesi Endre, a jobboldali összefogással megválasztott polgármester.
2008. február 8. péntek 20:11 - Hírextra

Elmondta: évről évre kevesebb forrásból tudnak az önkormányzatok gazdálkodni, így kevesebb jut szociális, egészségügyi ellátásra, kultúrára, utakra, parkokra. Mindezek ellenére idén sem zárnak be intézményeket és pályázati támogatással további fejlesztéseket is várhatók.

Az elmúlt évben – a költségvetésben szerepelt ugyan - nem kényszerült az önkormányzat működési hitelfelvételre és nem adott ki kötvényeket sem. Idén 622 millió forint működési hiánnyal számol az önkormányzat, de működési hitelt csak a végső esetben vesznek fel - jelentette ki Gyimesi Endre, hozzátéve, hogy két folyamatban lévő takarékossági javaslatot terjesztenek a közgyűlés elé. Az egyik verzió az intézményhálózatok gazdasági, technikai összevonása - ami hosszútávon jelent majd megtakarítást - a másik változat az intézmények belső szűkítése, ami az idei költségvetésben 120-130 millió forint megtakarítást jelent.

Az uniós pályázati támogatással megvalósuló belvárosi rekonstrukcióhoz szükséges önrészt fejlesztési hitelfelvétellel, vagy végső esetben kötvény kibocsátással biztosítják.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását