2024. április 26. - Ervin

A babaolaj is eltávolítja a sminket

A kozmetikai cégek ajánlása szerint a szemfesték eltávolításához a nőknek érdemes külön lemosót használniuk. A magyar fogyasztóvédők azonban úgy találták, hogy a hagyományos arclemosók és a babaolaj is alkalmasak a smink eltávolítására.
2008. február 3. vasárnap 19:50 - Hírextra
A smink eltávolításához minden tizedik nő használ szemfesték-lemosót, ami a gyártók szerint gyorsabb és hatékonyabb a szem környékén, mint az arclemosók. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület magazinja, a Kosár tesztcsapata arra volt kíváncsi, hogy ez valóban így van-e.

A vizsgálaton kilenc olyan termék szerepelt, amelyek közös jellemzője, hogy a vízálló sminket is el lehet velük távolítani. A teszt szerint azonban erre a babaolaj is alkalmas. A tesztalanyok véleménye szerint a szemfestékhez kifejlesztett lemosók egy árnyalatnyival jobb minőségűek voltak, de ezt a laboreredmények nem támasztották alá. A hölgyek vizsgálták a kozmetikai tulajdonságokat, vagyis a tisztítás utáni bőrselymességet, a frissességet, illetve a bőrápoló és hidratáló hatást is. Végül a kilenc kozmetikumból egy kiváló, hat jó, egy közepes osztályzatot kapott - áll a Kosár magazin közleményében.

A mezőny kiegyensúlyozottsága annak tudatában nem meglepő, hogy az összetevők nagyjából megegyeztek: a tisztításért szinte mindegyik termékben az olaj és a víz felel, csak ritkán a tenzid nevű vegyi anyag. Az árak meglepően nagy szórást mutattak. Az egyik üzlethálózat saját márkás szemfesték-lemosójáért például 920 forintot kell fizetni 100 milliliterenként. Ezzel szemben egy prémium kategóriás, de ugyanazt a teljesítményt produkáló készítmény 5800 forintba kerül.
Forrás: hirado.hu/Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását