2024. május 21. - Konstantin

Felfüggesztett börtön a világbajnok jégtáncosnak

Két és féléves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a bolgárok világbajnoki címvédő jégtáncpárosának férfi tagját, Makszim Sztaviszkit, aki augusztusban ittasan halálos közlekedési balesetet okozott.
2008. január 30. szerda 17:03 - Hírextra

Sztaviszki a dzsipjét vezetve összeütközött két másik autóval a Fekete-tenger partján lévő Primorszko mellett. A karambol következtében egy 24 éves férfi életét vesztette, egy 18 éves nőt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba és négy hónapot feküdt kómában. A sportoló véralkoholszintje jóval - körülbelül a kétszeresével - a megengedett határérték felett volt.

A börtön mellett Sztaviszkinek - akinek jogosítványát négy évre bevonták, valamint ezt követően is öt évig csak próbaidővel vezethet - 46 ezer eurós kártérítést kell fizetnie az elhunyt családjának, míg a kómába esett nőnek 40 ezer eurós kompenzáció jár, utóbbi egyébként egymilliót követelt a klasszistól.

Sztaviszkinek 15 napja van a fellebbezésre.

A 29 éves kiválóság 1996 óta alkot duót Albena Denkovával. A világhírű jégtáncpáros 2006-ban, Calgaryban szerezte első vb-aranyát, majd tavaly márciusban, Tokióban megvédte címét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását