2024. április 26. - Ervin

Federer mellett Radwanska is győzött

Az előző fordulóbeli nehéz csatáját követően hétfőn magabiztosan, három játszmában nyert a világelső Roger Federer a cseh Tomas Berdych ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
2008. január 21. hétfő 16:44 - Hírextra
A svájci kiválóság szombaton csak ötszettes mérkőzésen lépett túl a szerb Janko Tipsarevicen.
Federer az elődöntőbe jutásért James Blake-kel játszik majd. Az amerikai teniszező a horvát Marin Cilicet győzte le, s ezzel először jutott GS-torna negyeddöntőjébe az Egyesült Államokon kívül. A US Openen 2006-ban volt a legjobb nyolc között.

Ha Federer vereséget szenved Blake-től, az ATP-rangsorban második Rafael Nadal pedig megnyeri az Australian Opent, akkor a spanyol sztár lehet az új világelső. A mallorcai izomember magyar idő szerint kedden hajnalban a finn Jarkko Nieminennel csap össze.
A nőknél tovább folytatta menetelését a lengyel Agnieszka Radwanska, aki a másodikként rangsorolt Szvetlana Kuznyecova után egy másik oroszt, a 14. helyen kiemelt Nagyja Petrovát is búcsúztatta.

Radwanska az első lengyel női játékos, aki legjobb nyolc közé verekedte magát GS-viadalon. A hétfői mérkőzésen komoly hátrányból fordított, az orosz teniszező ugyanis az első tíz játékból kilencet megnyert. Igaz, Petrovát az összecsapás második felében ágyéksérülés hátráltatta, így - a beszámolók szerint - akkor már nem tudott százszázalékosan játszani.

"Amikor 6:1, 3:0-s vesztésre álltam, azon tűnődtem, mit csinálok rosszul. Aztán rájöttem, ellenfelem nagyon jól használja ki a szél jelentette előnyt, én pedig nem. Ekkor fordult a kocka, megpróbáltam másképpen játszani. A második szett nagyon kemény volt, a harmadik viszont már könnyű. Nem tudom, mi történt akkor Petrovával, de ez nem is az én dolgom" - fogalmazott a 18 éves Radwanska, aki a következő körben a szlovák Daniela Hantuchovával mérkőzik.
Petrova úgy nyilatkozott, hogy először a döntő szett első játékában érzett fájdalmat.

"Nem tudtam mit tenni, a harmadik játszma vége felé már képtelen voltam futni" - mondta.
A nyolcadikként rangsorolt amerikai Venus Williams öt év után először került a legjobb nyolc közé a ausztrál nyílt bajnokságon.

Eredmények:
férfiak, 4. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
-----------------------------------------------
Federer (svájci, 1.)-Berdych (cseh, 13.) 6:4, 7:6 (7-5), 6:3
Blake (amerikai, 12.)-Cilic (horvát) 6:3, 6:4, 6:4
A negyeddöntő párosítása:
Federer-Blake, Djokovic (szerb, 3.)-Ferrer (spanyol, 5.), Tsonga (francia)-Juzsnij (orosz, 14.), Nieminen (finn, 24.)-Nadal (spanyol, 2.)


nők, 4. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
---------------------------------------
Ivanovic (szerb, 4.)-Wozniacki (dán) 6:1, 7:6 (7-2)
V. Williams (amerikai, 8.)-Domachowska (lengyel) 6:4, 6:4
Hantuchova (szlovák, 9.)-Kirilenko (orosz, 27.) 1:6, 6:4, 6:4
Radwanska (lengyel, 29.)-Petrova (orosz, 14.) 1:6, 7:5, 6:0
A negyeddöntő párosítása:
Henin (belga, 1.)-Sarapova (orosz, 5.), Jankovic (szerb, 3.)-S. Williams (amerikai, 7.), V. Williams-Ivanovic, Hantuchova-Radwanska
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását