2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiírt pályázatok álarcos bálja

A pályázatok egyszerűsítését, a felesleges dokumentációs elvárások csökkentését tartja fontosnak az Élhető Nagyvárosok Egészséges Környezet Országos Egyesület. A pályázatkészítéshez bizalom kell a kiírók felé.
2008. január 19. szombat 14:47 - Hírextra
A mostani pályázatok eligazodásához navigációs rendszerre lenne szükség - véli Valyon Beatrix az egyesület elnöke. A pályázatkészítéshez bizalom kell, amely a vállalkozók és civilek között erősen megcsappanóban van a kiírók iránt. Értelmetlen túldokumentálás,üres kifogások a végeredményként -ez nem túl biztató. A pályázatra felkészülés hetek, vagy hónapok munkája.

Nem lehet a pályázatok célja, hogy ne lehessen azt könnyen és a tényleges feladattartalomra koncentrálva kidolgozni.
Egy néhány millió forintos kutatási pályázathoz pl. értelmetlennek tűnő kiírás mindenféle országos társadalmi szervezet együttműködő nyilatkozata stb.

A mai pályázati rendszerek labirintusában, ahhoz hogy meglássuk a fényt az út végén szükség lenne egy navigációs rendszerre, mint mondjuk autóvezetésnél a GPS-re , hogy biztosan oda jussunk ahova szeretnénk .

Az első fal, amibe ütközhetünk , hogy a pályázatokhoz szükséges nyomtatványok nem mindig vannak csatolva a pályázati kiírásokhoz, vagy éppen nehezen letölthetőek.
Mondanunk sem kell eltévedhetünk a kiírások labirintusában . Ekkor jöhet az Isteni szikra kell egy "GPS" így talán zöld utat kaphatunk, ha ez sem segít talán egy ismerős kolléga valamelyik minisztériumból , aki azt a felvilágosítást adja, hogy nagyon rossz helyen kezdtünk "ásatásokat" végezni.

Lehet vissza menni pl. a 2004-es évig és az ottani dokumentumok között fogjuk megtalálni a 2007-es pályázati kiíráshoz szükséges formanyomtatványokat.!
Ez vajon hogy lehetséges? Akinek nincs navigációs rendszere feltehetően magára marad a sötét útvesztőben.

A következő fal, amit le kell bontani az a tartalmi kiírás.
Sokszor nem egyértelmű, hogy pl csak intézményi háttérrel lehet pályázni vagy civilszervezetek is pályázhatnak . Nem egyértelmű illetőleg feleslegesen szűkített az intézmények és civilek együttműkődése. Pl. Társadalmi Intézetek

A megmaradt tégla, amit még ki kell bontani az a pénzügyi költségvetés "körbebástyázva" pénzügyi fogalmakkal, ami a hétköznapi emberek számára nem teljesen egyértelműek, hogy mit is takarhatnak.

Ez akár egy álarcos bál is lehetne van egy pályázat, de ki tudja mi lehet mögötte.
Az egyesület az Országos Peregyezségi Irodát kérte fel szakmai partneréül, mert úgy látja hamarosan perek sokasága indulhat el a pályázatok nyomán.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását