2024. május 18. - Erik, Alexandra

MDF: Öngólt lőtt az állam

A kormányzati negyeddel kapcsolatos botránysorozatot követően újabb öngólt lőtt az állam. A Magyar Demokrata Fórum ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő saját jogelődjének is ellentmondva, mondvacsinált indokokra hivatkozva
2008. január 17. csütörtök 15:33 - Hírextra
Felmerül a gyanú: itt már nem a pályázókkal, hanem a kiíróval lehet a probléma. Az állam tehet arról, hogy az ajánlattévő cég kiszállt kormányzati szappanoperából és a Fradi gyakorlatilag lehetetlen helyzetbe jutott.

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. január 16-án eredménytelennek minősítette a Ferencváros hat plusz két hektáros területére kiírt pályázatot. Az eredménytelenséget azzal indokolta, hogy az egyetlen pályázó - a több sikeres szakmai befektetéssel bíró Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. - árajánlata a meghatározott limitárnál egymilliárd forinttal kevsebbet kínált, a társaság nem vállalta, hogy 800 millió forintért megveszi az FTC Zrt. részvényeit, továbbá olyan feltételeket támasztott, amiket a pályázati kiírás nem tett lehetővé.

A csőd szélén álló FTC-nek ez nagy lehetőség volt, de az egyetlen potenciális befektető is elállt az újbóli pályázástól. A Magyar Demokrata Fórum elfogadhatatlannak tartja, hogy az MNV ötödszörre is a szakmai befektető által garantált fejlődéssel szemben a nemzeti kincsünknek számító Fradi további kiüresítése mellett tette le a garast. Aggályosnak tartjuk továbbá, hogy a kormányzati negyeddel kapcsolatos ügyetlenkedéshez hasonlóan ez a botrány is riasztóan hat a tisztességes szándékokkal bíró nemzetközi befektetőkre. Nem véletlen, hogy az ajánlattévő cég kiszált kormányzati szappanoperából, és bejelentette, hogy nem kíván további ajánlatot tenni a Fradira.

A sorozatos szakmai és politikai öngólok jóvátehetetlen károkat okoznak az ország hitelességének megítélésében, megingatják a befektetők bizalmát. Felmerül a gyanú: itt már nem a pályázókkal, hanem a kiíróval lehet a probléma. Gyanús eljárások és kifogások helyett az államnak nyílt lapokkal kell játszani és tisztességes eljárással elő kell segíteni a valódi szakmai döntés megszületését.

Almássy Kornél, országgyűlési képviselő

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását